Rapor Parası Hesaplama 2020
Rapor parası hesaplaması brüt maaş üzerinden yapılıyor. Çalışanlar hastalıktan, doğumdan ya da iş kazasından dolayı rapor aldıklarında rapor parası hesaplamasını nasıl yapacaklarını bilememekteler.
Bu yazımızda iş göremezlik raporu aldığınızda ödemenizin nasıl hesaplandığı, 2020 rapor parasının ne kadar olacağı v.s. konusunda bilgi bulabilirsiniz.
Sgk rapor parası hesaplama hesaplama programı
Aşağıdaki hesaplama programı aracılığı ile alabileceğiniz istirahat ödemesinin ne kadar olacağını kolayca hesaplayabilirsiniz. Ayrıca yazımızın devamında iş göremezlik ödemesi hakkındaki tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Hesaplama için raporlu olduğunuz gün sayısı ve toplam 3 aylık kazancı yazmanız yeterli olacaktır.
İstirahat parası hesaplaması nasıl yapılır ?
Hastalıktan kaynaklı olarak geçici iş göremezlik istirahat raporu aldığınızda hesaplama rapor aldığınız tarihten önceki son 3 aylık brüt kazancınız ve son 3 aylık toplam gün sayınız üzerinden yapılır. Alacağınız 1 günlük rapor parası için son 3 ayın brüt kazancı son 3 ayın gün sayısına bölünür. Eğer ayakta istirahat varsa çıkan sonucun 2/3’ü, hastanede yatarak tedavi varsa 1/2’si bir günlük rapor parası olarak ödenmekte. Hastalıktan dolayı alınan istirahat raporlarında bir ve ya iki günlük geçici iş göremezlik raporları için ödeme yapılmaz. Ödeme 3. günden başlanarak hesaplanır.
Asgari ücret ssk rapor parası hesaplama 2020
Asgari ücretli çalışanlar için ayakta tedavide bir günlük rapor parası 2020 yılında 65,40 TL olacakken, hastanede yatarak geçirilen günler için ise bir günlük 2020 rapor ücretleri 49,05 TL olacaktır.
Rapor parası alma şartları 2020
Hastalıktan kaynaklı geçici iş göremezlik ödemesi alabilmeniz için rapor aldığınız tarihten önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün sigortanızın olması gerekiyor. Doğum parası alabilmeniz için ise doğumdan önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün sigorta/bağkur olması şartı aranır. İş kazasında gün şartı yoktur.
Rapor parası nasıl alınır 2020
Ödemenizin SGK tarafından yapılabilmesi için hastane tarafından geçici iş göremezlik raporunun sisteme girilmiş olması ve rapor bitiminde işveren tarafından çalışmazlık girişinin yapılmış olması gerekiyor. Eğer rapor eksiksiz olarak girildiyse ve işveren tarafından da onaylandıysa ödemeniz çalışmazlık bildiriminin ardından ortalama 15 gün içerisinde PTT/Banka şubesine gönderilir.
Rapor parası ne zaman alınır 2020
Rapor parası alabilmek için işveren tarafından çalışmazlık bildiriminin yapılmış olması gerekiyor. Bildirim yapıldıktan sonra ödeme ortalama 15 gün içerisinde tanımlı banka hesabı ya da PTT’ye gönderilir. PTT’ye gönderiliş tarihinden itibaren ödemenin en geç 2 ay içerisinde alınması gerekiyor. 2 ay içerisinde alınmadığında ödeme SGK’ya iade döner.Geçici iş göremezlik ödemenizi ne zaman alabileceğiniz hakkında detaylı bilgi için https://www.ssksor.com/rapor-parasi-ne-zaman-yatar/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
3 günlük rapor parası ne kadar 2020
Eğer hastalıktan kaynaklı aldıysanız bir gününe ödeme yapılır. Bu durumda 65,40 TL alırsınız. İş kazasından dolayı aldıysanız 3 günün tamamı için ödenir ve 196,20 TL alırsınız.
5 günlük rapor parası ne kadar 2020
Hastalıktan kaynaklı ise 3 gününe ödeme yapılır ve 196,20 TL alırsınız. İş kazası ise 5 günün tamamı için ödenir ve 327,00 TL alırsınız.
10 günlük rapor parası ne kadar 2020
Hastalıktan kaynaklı ise 523,20 TL, iş kazası ise 654,00 TL olacaktır.
7 günlük rapor parası ne kadar ?
İş kazası sonucu alındı ise asgari ücretli bir çalışan için ayakta tedavide toplam ödeme tutarı 459,79 TL, yatarak tedavide ise 457,79 TL olacaktır. Hastalık için alındı ise ayakta 326,99 TL, yatarak ise 245,25 TL ödeme alırsınız.
1 aylık rapor parası ne kadar 2020
Eğer hastalıktan dolayı aldıysanız 1831,20 TL, iş kazasından dolayı aldıysanız 1962,00 TL alırsınız.
2020 doğum rapor parası ne kadar ?
Doğum rapor parası hesaplaması doğum tarihinden önceki son 3 aylık brüt kazancınız esas alınarak yapılmakta. Son 3 aylık brüt maaş toplamı son 3 ayın gün sayısına bölünür. Çıkan sonucun 2/3’ü bir günlük doğum rapor parası olarak ödenir. Eğer asgari ücretli çalışan iseniz toplamda alacağınız doğum rapor parası 2020 yılında yaklaşık 7324,80 TL olacaktır.
Analık rapor parası hesaplama 2020
Malumunuz sigortalı çalışan ya da bağkur primi ödeyen kadınlara doğum öncesi 8 ve doğum sonrası 8 hafta olmak üzere toplamda en az 16 hafta yani 112 gün için analık rapor parası ödemesi yapılmaktadır. Hesaplama kadın sigortalı ya da bağkurlunun doğum tarihinden önceki son 3 aylık ortalama brüt kazancının 2/3’ü üzerinden ödenir.
2020’de primleri asgariden ödenen ya da bağkur kapsamında tabandan prim ödemesi yapanlara ödenecek olan analık rapor parası günlük olarak 65,40 TL, toplamda 112 gün için ise 7324,80 lira olacaktır.Doğumdan kaynaklı diğer tüm yardımlar hakkında bilgi için hemen https://www.ssksor.com/dogum-parasi-ne-kadar/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Rapor parası sorgulama 2020
Sorgulamayı e devlet sisteminden kolayca yapabilirsiniz. Rapor parası sorgulamasını nasıl yapacağınız, sorgulama sonucu merkeze gönderildi, rapor parası emanete alındı, rapor parası bankaya gönderildi, rapor parası bilgi yok şeklinde uyarıların ne anlama geldiği ve yapmanız gerekenler konusunda detaylı bilgi için hemen https://www.ssksor.com/rapor-parasi-sorgulama-ptt/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Sorgulama yaptınız ve rapor parası bilgi yok uyarısı mı aldınız. Ne anlama geldiğini öğrenmek için hemen https://www.ssksor.com/rapor-parasi-bilgi-yok-ne-demek/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Rapor parası bankaya gönderildi yazıyor
Eğer e devletten sorgulama yaptığınızda Bankaya Gönderildi yazıyorsa sorgulama yaptığınız gün ya da bir sonraki gün PTT’den ya da hesap tanımladıysanız tanımlı banka hesabınızdan rapor paranızı çekebilirsiniz.
Rapor parası merkeze gönderildi yazıyor ?
Eğer e-devletten sorgulama yaptığınızda işgöremezlik merkeze gönderildi yazıyorsa ödemeniz ile ilgili işlemlerin tamamlandığı anlamına gelir. Bunu gördükten sonra en geç 2-3 gün içerisinde ödemeniz PTT ya da tanımlı banka hesabınıza gönderilmiş olacaktır.
İş kazası rapor parası hesaplaması nasıl yapılır ?
İş kazalarında da hesaplama aynen yukarıdaki gibi yapılmaktadır. İş kazası sonucu alınan raporlarda raporlu olunan sürenin tamamı için ödeme yapılır. Varsa 3 aylık brüt kazanç üzerinden yoksa mevcut kazanç üzerinden ödemeye esas günlük kazanç hesaplanır. Sonra ayakta ise bu kazancın 2/3’ü, yatış varsa 1/2’si ödenir.
Rapor aldığınız tarihten önceki son 3 aylık brüt kazancınızı, son 3 aylık gün sayınızı yorum bölümünden yazın ne kadar ödeme alabileceğinizi hesaplayalım.
İçerik Başlıkları