Rapor Parası Sorgulama, Tc ile Rapor Parası Sorgulama
Rapor parası sorgulama hakkında tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz. Ödemeler PTT aracılığı ile yapıldığı için sigortalılar bazen sorgulamanın da PTT’den yapılabildiğini düşünmekte.
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan rapor parası alacağınız var ve ptt rapor parası sorgulama işlemini nasıl yapabileceğiniz konusunda fikir sahibi değil misiniz. O zaman bu yazımızdan ptt rapor parası sorgulama tc ile nasıl yapılır, ptt rapor parası nasıl alınır, rapor parası ptt’den almak için gerekli belgeler nelerdir v.s. gibi konularda merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz.
Rapor parası yattımı ?
Ödemenizin yatıp yatmadığını 3 şekilde sorgulayabilirziniz. E-devlet ile, SGK çağrı merkezinden ve PTT çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz. Her birisi için nasıl sorgulama yapabileceğiniz aşağıda ayrı başlıklar altında anlatılmıştır.
Ptt rapor parası sorgulama T.C. ile
Ptt iş göremezlik parası sorgulamasını bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezi’ne uğrayarak, Alo-170 hattını arayarak ya da e devlet sisteminden yapabilirsiniz. Telefonuzdan 170 nolu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iletişim hattını arayarak ptt is goremezlik parasinin ne durumda olduğunu, ne kadar alabileceğinizi ve ne zaman alacağınız konusunda bilgi edinebilirsiniz.
E devlet sisteminden rapor parası ptt sorgulaması yapabilmeniz için e devlet şifrenizin olması gerekiyor. Eğer e devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz.
E devlet sisteminden ptt iş göremezlik parası sorgulaması yapabilmek için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;
- T.C. numaranız ve e devlet şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden ya da e devlet uygulamasını ios ve android tabanlı telefonlarınıza indirerek uygulamaya giriş sağlayabilirsiniz.
- E devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Kurumlar-SGK-Ortak Hizmetler-4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme menüsünü takip ederek ptt rapor parası sorgulama işlemini yapabilirsiniz.
Ptt den rapor parası sorgulamasını buradan yapabilirsiniz >> https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme
Sorgulama yaptınız ve size ödenen tutarda eksiklik mi gördünüz ? Rapor paranızın doğru hesaplanıp hesaplanmadığını kontrol etmek, hesaplamanın nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmak için https://www.ssksor.com/rapor-parasi-hesaplama/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
E devlet sisteminden SGK rapor parası sorgulaması yaptıktan sonra sonuç olarak bankaya gönderildi, emanete alındı, merkeze gönderildi, ödendi gibi ibareler görebilirsiniz. Şimdi bunların ne anlama geldiğini tek tek açıklamaya çalışalım.
Rapor parası emanete alındı
PTT’ye gönderilen iş göremezlik ödemenizi gönderilme tarihinden itibaren 2 ay içerisinde almadığınızda ödeme Sosyal Güvenlik Kurumu emanet hesaplarına aktarılır. Emanete geçen ödemeyi geri alabilirsiniz. Nasıl alabileceğinizi öğrenmek ve online talepte bulunmak için https://www.ssksor.com/emanete-alinan-rapor-parasi/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Rapor parası bankaya gönderildi ne demek ?
E devlet sisteminden ptt rapor parası sorgulaması yaptığınızda eğer rapor parası bankaya gönderildi sonucunu alıyorsanız rapor ödemeniz tamamlanmış ve PTT ya da bankaya gönderilmiş demektir. Ödemenizi PTT ya da tanımlı banka hesabınızdan çekebilirsiniz.
Rapor parası merkeze gönderildi
Eğer e devlet sisteminde ptt sgk rapor parası sorgulaması sonucunda rapor parası merkeze gönderildi sonucunu görüyorsanız ödemeniz tamamlanmış ve bankaya gönderilmek üzere onay beklemektedir. Merkeze gönderildi sonucunun ardından iş göremezlik ödeneği ptt’ye ortalama olarak 10-15 gün içerisinde gönderilmiş olunacaktır.
Rapor parası bilgi yok ne demek ?
Eğer bu uyarıyı görüyorsanız birkaç sebebi olabilir. Birincisi raporunuz sisteme hiç girilmemiş olabilir. Bunun yanında rapor sisteme girilmiş fakat SGK tarafından işlem yapılmamış olabilir. Böyle bir uyarı görüyorsanız SGK ile görüşmenizi öneririm.
E devlet sorgulamasında bilgi yok şeklinde sonuç veren rapor parası için yapmanız gerekenler için hemen https://www.ssksor.com/rapor-parasi-bilgi-yok-ne-demek/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Tc ile rapor parası sorgulama
Sorgulama işlemi yalnızca yukarıda belirttiğimiz kanallardan yapılabilmektedir. Online olarak sorgulama hizmeti sadece e devlet sistemi üzerinden verilmektedir. Sadece kimlik bilgileri ya da nüfus bilgileri ile şifresiz olarak sorgulama yapılabilecek bir uygulamak yoktur. Şayet e devlet şifreniz yoksa ya da ben online sorgulama yapamam diyorsanız en yakın SGK’ya uğrayarak rapor paranızın durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Rapor parası sorgulama telefon
PTT’yi arayarak direk sorgulama yapabileceğiniz bir numara bulunmamaktadır. Zaten PTT gişelerinde çalışan arkadaşlar iş yoğunluğundan kafalarını kaldıramadıklarından telefona bakamamaktadırlar. Bu yüzden ödeme durumu ile ilgili en sağlıklı bilgiyi Alo-170 hattını arayarak alabilirsiniz. Telefonunuzda sadece 170 numarasını çevirerek çağrı merkezi görevlisinden ödeme durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
Rapor parası sorgulama 170
Yukarıda da belirttiğimiz gibi geçici iş göremezlik diğer adı ile istirahat paranızın yatıp yatmadığı, ne zaman alabileceğiniz ve ne kadar ödeme yapılacağı konusunda bilgi için e-devlet sistemine gerek olmadan telefonuzdan 170 numaralı hattı 7/24 arayarak bilgi edinebilirsiniz.
PTT rapor parası sorgulama telefon numarası
Ödemeniz Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından PTT’ye gönderildi ise PTT’ye gitmeden ödemenizin yatıp yatmadığını öncelikle PTT çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz. PTT 444 1 788 çağrı merkezini arayarak bilgi edinebilirsiniz.
Rapor parası sorgulama şifresiz
Eskiden bu hizmeti Sosyal Güvenlik Kurumu E-SGM sistemi üzerinden şifresiz olarak sadece kimlik bilgileri ile vermekteydi. Ancak sorgulamalar kişi haricinde başka kişiler tarafından da yapılmaya başlanınca ve bu durum suistimal edilince SGK bu hizmeti kapattı. Sorgulama işlemi sadece şifreli olarak e devlet kanalı ile yapılabilmekte.
Rapor parası yatmadı
Sorgulama sonucu eğer ödeme görünmüyorsa bunun birkaç nedeni olabilir. Çözümü için ise en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ni telefon ile aramanız ya da birebir gitmeniz gerekiyor. Ödemenin yatmamasının birkaç sebebi olabilir. Bunlar;
- Raporun hastane tarafından eksik girilmesi,
- Trafik kazası olarak giriş sağlanması. Eğer trafik kazası ise tespit tutanaklarını SGK’ya vermeniz gerekiyor.
- Rapor eksiksiz girilmiştir ancak işvereniniz tarafından çalışmazlık bildirimi yapılmadığından ödeme yapılmamış olabilir. Bu durumda işvereniniz ile iletişime geçerek bildirim yapmasını sağlamalısınız.
- İş kazası ise çalışmazlık girişi haricinde ayrıca iş kazası bildirimi de yapılmalı.
Genel olarak sebepler yukarıdaki gibidir. Ancak çözümü ve asıl sebep için SGK ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Rapor parası nasıl alınır ?
Geçici iş göremezlik ödemenizin yapılmamış olması şartları sağlamadığınızdan kaynaklı olabilir. Rapor parası şartlarını sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmek adına https://www.ssksor.com/rapor-parasi-alma/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Rapor parası kaç günde yatar ?
Çalışanların geçici iş göremezlik parası ile ilgili en çok merak ettiği diğer hususlardan birisi de rapor parası nezaman yatar sorusudur. Hastane tarafından sisteme girilen rapor bitiminde işveren tarafından çalışmadığınıza dair bildirim süresinde yapıldıysa rapor parası ödemeniz çok gecikmeyecektir. Eğer geçici iş göremezlik raporunuzda bir eksiklik yoksa işverenin SGK’ya bildirim tarihinden itibaren ödemeniz yaklaşık olarak 10-15 gün içerisinde PTT’ye gönderilmiş olacaktır.
Ödemenizi tam olarak hangi tarihte alabileceğinizi öğrenmek ve bu süreçte yapmanız gerekenler hakkında detaylı bilgi için https://www.ssksor.com/rapor-parasi-ne-zaman-yatar/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İş göremezlik ödeme görme
Rapor parasının diğer adı geçici iş göremezlik ödemesidir. Yukarıda e-devlet üzerinden nasıl sorgulama yapabileceğiniz ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Sorgulama yaparak ne zaman ve ne kadar ödeme alabileceğiniz hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Rapor parası hakkındaki tüm soruları aşağıdaki yorum bölümünden sorabilirsiniz.
İçerik Başlıkları