İş Kazası Rapor Parası Hesaplama 2020

0 556

İş kazası rapor parası hesaplaması iş kazası tarihinden önceki son brüt kazanç ve gün sayıları esas alınarak yapılmakta. İş kazası geçiren sigortalıya vaka sonucu alınan geçici iş göremezlik raporundan dolayı istirahatli olunan süreler için maaşı işveren ödeme ve SGK tarafından rapor parası ödemesi yapılır.

Yazımızın devamında iş kazası rapor parası nasıl hesaplanır, asgari ücretli rapor parası ne kadar konularında bilgi bulabilirsiniz. Eğer hastalıktan dolayı rapor aldıysanız ne kadar ödeme alabileceğinizi rapor parası hesaplama programı ile hesaplamak için rapor parası hesaplama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.Yazımızın devamında iş kazası sonucu rapor alanlar için ödeme hesaplaması ve güncel ödeme tutarları verilecektir.

İş kazasında maaş kesilir mi 2020

İş kazası geçiren işçinin maaşı kesilir mi sorusu sık sorulan sorulardan birisidir. Bazı istisnai durumlar hariç olmak üzere işçinin iş kazası sonucu geçici iş göremezlik raporu alması halinde maaşı kesilir. Kesilen maaş Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenir. Bazı işyerleri sözleşmeye istinaden raporlu olduğu sürelerde de işçiye maaş ödemesine devam eder. Bu durumda SGK tarafından ödeme yapılsa bile işçi bu ödemeyi çekerek işyerine geri öder.

İş kazası rapor parası nasıl alınır ?

Normalde hastalıktan dolayı alınan geçici iş göremezliklerde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından rapor parası ödemesi yapılabilmesi için kişinin rapor aldığı tarihten önceki son 1 yıl içerisinde en az 90 günlük sigortasının olması şartı aranır. Ancak iş kazalarında durum öyle değildir. Olayın iş kazası olması yeterlidir ve 1 günlük sigortalı bile olsa ödeme yapılabilecektir.

Tabi prim gün sayısının olması ve olayın iş kazası olması ödeme alabilmek için tek başına yeterli değildir. İşveren tarafından çalışmazlık bildiriminin yapılması ve buna ilave olarak iş kazası bildiriminin de yapılması gerekmektedir. İş kazası ve çalışmazlık girişinden sonra ödeme süreci başlamaktadır. İş kazası ödemenizi ne zaman alabileceğinizi öğrenmek için hemen https://www.ssksor.com/is-kazasi-rapor-parasi-nezaman-odenir/ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İş kazasında rapor parası nasıl hesaplanır 2020

İş kazası rapor ücreti hesaplamasında iş kazası tarihinden önceki brüt kazanç ve gün sayısı esas alınır. Eğer iş kazası tarihinden önceki son 3 ayda prim yattıysa bu son 3 ayın kazancı toplam gün sayısına bölünür. Bulunan sonuç rapor ödemesine esas günlük kazançtır. Bunun 1/2’i yatışlarda, 2/3’ü ise ayakta tedavilerde günlük net rapor parası olarak ödenir. Eğer son 3 ayda prim gün sayısı yoksa bu durumda mevcut kazanç ve gün üzerinden hesaplama yapılacaktır.

İş kazası rapor parası ne kadar yatar ?

Prim ödemesi asgari ücret üzerinden yapılan çalışanlar için 2020 yılında ayakta istirahat halinde ödenecek günlük rapor parası ödemesi 65,40 TL, yatarak tedavide ise 49,05 TL olacaktır.

İş kazası 7 günlük rapor parası ne kadar 2020

Asgari ücretli bir çalışan için 7 günlük alınan iş göremezlik raporunun tamamı ayakta ise 457,80 TL, tamamı yatarak ise 343,35 TL ödenecektir.

İş kazası 20 günlük rapor parası ne kadar 2020

İş kazası sonucu alınan 20 günlük heyet raporu tamamı ayakta ise toplamda 1308,00 TL ödeme yapılır. Eğer tamamı yatış ise ve yatarak tedavi görüldü ise bu durumda 981,00 TL ödeme yapılır.

İş kazası 30 günlük rapor parası ne kadar 2020

30 gün olarak verilen iş kazası heyet raporlarında eğer tamamı ayakta ise toplamda asgari ücret üzerinden 1962,00 TL ödeme yapılır. Eğer yatarak tedavi görüldüyse bu durumda 1471,50 TL ödeme yapılır.

1 günlük rapor maaştan kesilir mi 2020

İş kazası sonucu alınan iş göremezlik raporunun gün sayısı önemli değildir. Tamamına ödeme yapılır. 1 günlük de olsa iki günlük de olsa iş kazası ise ödeme yapılır. Ancak hastalıktan kaynaklı alınmış olunan iş göremezlik raporlarında 1 ya da 2 günlük raporlar için ödeme yapılmamaktadır.

İşveren tarafından süresi içerisinde bildirilmeyen iş kazaları için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından idari para cezası uygulanır. İş Kazası Bildirmeme Cezası başlıklı yazımızı ziyaret ederek güncel ceza tutarlarını öğrenebilirsiniz.

Rapor aldığınız tarihten önceki son 3 aylık brüt kazanç ve toplam gün sayınızı bize yorum bölümünden yazarsanız ne kadar ödeme alabileceğinizi hesaplayabiliriz. 

Sitemize abone olarak en yeni bilgilere ücretsiz olarak erişebilirsiniz.

Cevap Gönder

E-posta adresiniz yorumunuzda yayınlanmayacaktır.